Γάμος: Eυχαριστημένοι καλεσμένοι με 5 απλούς τρόπους

Άσχετα με το πόσο υπερβολικός ή απλός θα είναι ο γάμος σας, υπάρχει ένας στόχος κοινός για όλα τα μελλόνυμφα ζευγάρια: Κι αυτός δεν είναι άλλος από το να περάσουν οι ίδιοι και οι καλεσμένοι στο γάμο τους όσο πιο όμορφα γίνεται. Ευτυχώς αυτό είναι κάτι που είναι πολύ εύκολο (και δεν απαιτεί πολυτέλειες ή γκουρμέ φαγητό). Σας προτείνουμε λοιπόν πέντε απλούς τρόπους ώστε η οικογένειά σας και οι φίλοι σας να περάσουν αξέχαστα εκείνη την τόσο σημαντική μέρα για σας.

1. Δώστε σημασία στο φαγητό.
Είτε πρόκειται για γεύμα με τέσσερα πιάτα είτε απλώς για ένα απεριτίφ και ένα κομμάτι τούρτα, οι επιλογές σας είναι πολλές. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η ποιότητα των υλικών, αλλά και η εξυπηρέτηση από το προσωπικό του catering. Και φυσικά φροντίστε να υπάρχει επάρκεια φαγητού, ώστε να μην μείνει ούτε ένας καλεσμένος σας νηστικός.

2. Προστατεύστε τους καλεσμένους σας από τις κλιματολογικές συνθήκες.
Αν για παράδειγμα κάνετε το γάμο σας μέσα στο κατακαλόκαιρο σε εξωτερικό χώρο φροντίστε να έχετε για τους καλεσμένους σας σκιά και αντηλιακά αν είναι μέρα και αντικουνουπικά αν είναι απόγευμα ή βράδυ, ώστε να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο άνετα. Προβλέψτε την πιθανότητα να μεταβληθεί ο καιρός, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει εναλλακτικά κλειστός χώρος ή στέγαστρο.

3. Προνοήστε για τα κουρασμένα πόδια των καλεσμένων σας.
Μπορείτε να έχετε διαθέσιμα παντοφλάκια ή σαγιονάρες ειδικά για τις γυναίκες που φορούν ψηλοτάκουνα. Μετά από αρκετό χορό θα σας ευγνωμονούν.

4. Βεβαιωθείτε ότι οι τουαλέτες είναι εύκολα προσβάσιμες.
Αν ο γάμος σας έχει πολλούς καλεσμένους, τότε μία μόνο κοινή τουαλέτα θα δημιουργήσει πρόβλημα. Άσχημο δεν θα είναι να ακούσετε παράπονα γι αυτό; Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος που επιλέξατε σας καλύπτει από αυτή την άποψη. Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα αν ανάμεσα στους καλεσμένους σας υπάρχουν άτομα με κινητικά προβλήματα. Είναι και ευγενικό και ανθρώπινο να τους σκεφτείτε.

5. Φροντίστε για την ασφαλή και άνετη μετακίνησή τους.
Αν δεν την έχετε αναλάβει εσείς, σιγουρευτείτε ότι είναι ενήμεροι για το πώς μπορούν να φτάσουν και να επιστρέψουν από το χώρο της δεξίωσης με ασφάλεια. Βάλτε ένα χάρτη στο προσκλητήριο ή/και δώστε τους τις συντεταγμένες GPS του χώρου. Φροντίστε να έχετε εύκαιρο το τηλέφωνο μιας υπηρεσίας taxi ή ένα σχετικό application, για την περίπτωση που κάποιος καλεσμένος δεν θα είναι σε θέση να οδηγήσει.

Πηγή άρθρου : gamos-portal.gr